Sport, kulturális és egyéb aktív szabadidős tevékenységek

Mivel nagyon fontosnak tartjuk a gyerekek kulturális látókörének bővítését, az általános műveltség megszerzésének támogatását, elősegítését, ennek megfelelően olyan programokat szervezünk nekik, amelyek kielégítik ezen igényeiket. Továbbá a kultúra mellett az egészséges életmód részeként a sportot is szeretnék mindennapjaik részévé tenni a lányoknak, ezért különböző mozgással kapcsolatos eseményeken vehetnek részt. Valamint a szórakozásnak is teret adunk a kötetlenebb foglalkozások alkalmával, ahol a közösségépítésé a főszerep.

Táncház

2019. április 29.

A Tánc világnapi táncház program keretén belül a mentoráltak megismerkedtek a néptánc alapjaival és a népi táncos játékokat is kipróbálhatták táncoktatók közreműködésében.

A galériához kattintson ide!

Versmondó verseny

2019. április 11.

Területi versmondó versenyen szerepeltek a lányok a költészet napja alkalmából. Pár lány elő is adott egy-egy verset, a többi mentorált társaik pedig lelkesen szurkoltak nekik.

A galériához kattintson ide!

Húsvéti kreatívkodás

2019. április 8.

A lányokkal közösen készültünk a Húsvétra. A mentoráltakkal átismételtük, mit ünneplünk ilyenkor, mik a szokások és egyéb érdekességet is, miközben együtt alkottunk. Nagyon fontosnak tartjuk a hagyományok megismertetését, továbbvitelét és a közösség kialakulását.

A galériához kattintson ide!

Tavaszi születésnapozás

2019. március 25.

A csoporthoz való tartozás erősítése miatt félévente szülinapot tartunk, most a tavasz szülöttjeit ünnepeltük. A gyerekek kis ajándékot is kaptak, ami igazán örömet okozott nekik. Természetes Halász Judit Boldog születésnapot ismerős taktusai sem maradhattak el, ahogy egy isteni torta közös elfogyasztása sem.

A galériához kattintson ide!

Farsangi mulatság

2019. február 26.

A Farsangot mint hagyományt felelevenítettük a gyerekekkel. Részt vettünk a Farsangi mulatságon fánkkal, tánccal, közös szórakozással. 🙂

A galériához kattintson ide!

Szeged és szegedi színházlátogatás

2019. február 20.

A mezőhegyesi polgármester és a Ménesbirotok Zrt. szakiskolájának segítségével ellátogattunk Szegedre, ahol belecseppenhettünk a nagyvárosi miliőbe, és feleleveníthettük a nyári tábor élményeit. Ez alkalommal tüzetesebben megfigyeltük a város közlekedését, tettünk egy sétát Szeged belvárosában a kulturális elemekre összpontosítva, amelyet egy kis Mc Donald’s-os megállóval szakítottunk meg. Ezt követően a Szegedi Nemzeti Színházban megnéztük a Valahol Európában című musicalt, melyben a számos gyerekszereplő imponált a résztvevőknek. A gyerekeket elbűvölte a színház csodálatos nézőtere és kidolgozottsága is.

A galériához kattintson ide!

Látogatás a könyvtárba

2019. január 24.

Közösen átbeszéltük a könyvtárhasználat szabályait, a könyvek helyét a könyvtárban. A foglalkozás után több lány is azonnal hasznosította megszerzett tudását és kivettek néhány olvasnivalót.

A galériához kattintson ide!

Karácsonyi kreatívkodás és meglepetés

2018. december 19.

A karácsonyra való hangolódás folytatásaként karácsonyi díszeket, ajándékokat készítettünk közösen. A programban résztvevőknek hamarabb jött pár nappal a Jézuska és hozott nekik jó meleg téli ruhákat.

A galériához kattintson ide!

Karácsonyi hangverseny

2018. december 18.

A karácsonyra való hangolódás érdekében a helyi templom karácsonyi hangversenyén vettünk részt közösen a mentoráltakkal.

A galériához kattintson ide!

Mikulás

2018. december 06.

A Mikulás várása izgalommal töltötte el a lányokat. Kötetlen buli, tánc, Mikulásozás volt közösen. Szerencsére nagyon jók voltak idén a lányok, ezért senki sem maradt ajándék nélkül.

A galériához kattintson ide!

Lovaglás

2018. november 29.

Az állat és az ember kapcsolata valamint a testmozgás is nagyon fontos, ezért lehetőséget biztosítottunk a lányoknak, hogy kipróbálhassák a lovaglást.

A galériához kattintson ide!

Kirándulás az őszi erdőbe, pusztabuszozás

2018. október 29.

Az iskolakezdéssel járó stresszt és nehézségeket vidám pusztabuszos kocsikázással és természetjárással oldottuk.

A galériához kattintson ide!

Őszi szülinapozás

2018. október 25.

A félév szülöttjei, 10 kislány születésnapját ünnepeltük közösen egy kis tortával, nasival és ajándékkal. Nagyon fontosnak tartjuk a közös ünnepléseket, mert ennek segítségével jobban odafigyelnek egymásra, a közösségre és saját magukra is.

A galériához kattintson ide!

Sportnap

2018. szeptember 28.

A mezőhegyesi József Attila Általános Iskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola több tanulójával közösen kézilabda edzésen vettek részt a lányok, valamint versenyeztek akadálypályákon.

A galériához kattintson ide!

Kirándulás a természetbe biciklivel

2018. június 27.

A biciklis szabályok átrágását követően kerékpáros túrát tartottunk a várost övező erdőkbe. A résztvevők felfedezhették a természet szépségeit is a kellemes testmozgáson felül. Fontosnak tartottuk a biciklis szabályok átbeszélését, hiszen a lányok előszerettel járnak vele és ezzel is erősítettük bennük a biztonságos közlekedést.

A galériához kattintson ide!

Húsvéti készülődés

2018. március 21.

Nagyon fontos a hagyományok ismerete és megőrzése, fiatal korban különösen. Egy kis húsvéti hangolódásként kézműves foglalkozást tartottunk, lényeges volt, hogy mindenki saját maga készítsen valami kretívat, különlegeset, egyedit. A lányok ötletes dekorációkat készítettek, tojásokat festettek, jókedvű beszélgetések tarkították az összejövetelt.

A galériához kattintson ide!